Connect with us

DigiShots

Achterhoekse Grand Prix’es op naam Johanna Beckmann en Max Foley

Jumping de Achterhoek

Donderdag won ze haar rubriek al eens met haar Cheenook 8: vandaag slaagde de Duitse Johanna Beckmann erin om de CSIJ Morssinkhof Rymoplast Grote Prijs op naam te schrijven. In het zadel van haar gretig bokkende Cindy 1020 (v. Crawford 5) snelde ze in 36,35 richting de finishlijn van de barrage waarin zeven combinaties aan start kwamen. De tweede plek was voor Nicole Lockhead Anderson. De Britse reed haar Flipper Darco UK Z (v. Flipper D’Elle) in 37,78 seconden rond. De derde plek op het podium kleurde oranje. Skye Morssinkhof en Checkpoint Chacco (v. Chacco-Blue) mocht als derde de rijhal voor de prijsceremonie binnentreden.

Johanna Beckmann – Cindy 1020 Jumping de Achterhoek 2019 © DigiShots

Ook de Oezbekistaanse Abdushukur Sobirjonov bleef foutloos. Met een tijd van 41,22 seconden was hij beduidend langzamer dan zijn concurrentie, maar greep dankzij zijn foutloze omloop toch nog naar een vierde plek in het zadel met zijn Holsteinse merrie Castago. Plek vijf was voor zijn landgenoot Abdurakhmon Abdullaev en Dukato M (v. Stakkato): hij nam een balk mee op de voorlaatse hindernis, maar noteerde met 35,85 seconden wel de allersnelste tijd. Gerrit Veenstra en Lorizon van T&L mocht nog als zesde binnenrijden: hij kreeg al vroeg in de barrage een fout en klokte een eindtijd van 38,28 seconden.

Nicole Lockhead Anderson – Flipper Darco Uk Z Jumping de Achterhoek 2019 © DigiShots
Skye Morssinkhof – Checkpoint Chacco Jumping de Achterhoek 2019 © DigiShots

Aansluitend op de Junioren Grand Prix waren de pony’s aan de beurt. Eveneens kwalificeerden zeven combinaties zich voor de barrageronde. Dat bleek een pittige te zijn, met een erg krappe tijd. Hoewel drie combinaties foutloos bleven, kwam slechts één ruiter over de finishlijn zonder tijdfouten. Dat was de Max Foley en zijn Valma de Fougnard (v. Kantje’s Ronaldo). Met het gas vol open en een gesneuveld boompje te danken aan Foley’s krappe stuurkunsten klokte de Ier een tijd van 39,96 seconden. De jonge Nederlandse ruiter Logan Fiechter en zijn Minerva For Play (v. For Next Generation) bleef eveneens foutloos, maar kwam twee seconden te laat door de finishlijn. Hij kwam daarmee op een tweede plek. Podiumplek drie was voor de Katie Power en haar Ierse Sportpony Carrigeen Moores (v. Moores Clover). Ook plaats vier ging naar Ierland: deze was voor Timmy Brennan en Glor Tire Cruise (v. Ars Vivendi).

Max Foley – Valma De Fougnard Jumping de Achterhoek 2019 © DigiShots
Logan Fiechter – Minerva For Play Jumping de Achterhoek 2019 © DigiShots
Katie Power – Carrigeen Moores Jumping de Achterhoek 2019 © DigiShots

De Nederlandse Lily Engelsman en haar knappe schimmelhengst Blackwood Rock werden vijfde: ze moest twee fouten incasseren en kwam met 44,97 seconden ook wat te laat over de finishlijn. Alice Power en Knockroe Little Mike (v. Sharifabad) mocht het prijzengeld voor plaats zes mee naar huis nemen.