Connect with us

DigiShots

Predicaten op KWPN Stallion Show voor Arezzo, Eldorado, Zirocco en Bordeaux

Breeding

Predicaten op KWPN Stallion Show voor Arezzo, Eldorado, Zirocco en Bordeaux

Predicaten op KWPN Stallion Show voor Arezzo, Eldorado, Zirocco en Bordeaux

Ieder jaar worden op de KWPN Stallion Show de nieuwe predicaathengsten bekend gemaakt. Deze hengsten komen tijdens de KWPN Stallion Show naar de ’s-Hertogenbosch om gehuldigd te worden. Dit jaar betreft het de springhengsten Arezzo VDL, Eldorado van de Zeshoek, Zirocco Blue VDL en de dressuurhengst Bordeaux.

Preferente hengsten

Er zijn dit jaar drie springhengsten die het preferentschap toegekend krijgen. Deze hengsten onderscheiden zich binnen de groep hengsten opvallend positief op de bewegings- en exterieurkwaliteiten van zijn nageslacht. Voordat een hengst het predicaat preferent kan ontvangen, moet deze al voorzien zijn van een keurpredicaat. In 2016 werd de schimmelhengst Zirocco Blue VDL keur verklaard. Het jaar daarop werd Arezzo VDL keur verklaard tijdens de KWPN Stallion Show. Op deze speciale avond liep hij ook zijn laatste sportrubriek, de 1,50 meter Grote Prijs, die hij wist te winnen. Afgelopen jaar werd Eldorado van de Zeshoek nog keur verklaard, waarvoor hij tijdens de KWPN Stallion Show werd gehuldigd met Willem Greve in het zadel. Dit jaar komt hij opnieuw in de ring voor zijn huldiging, nu voor zijn preferentschap. Arezzo VDL komt voor de huldiging de ring in met James Billington in het zadel, ook Zirocco Blue VDL doet dit met zijn ruiter Jur Vrieling.

Jur Vrieling – Arezzo VDL Grote Prijs KWPN Hengstenkeuring 2017 © DigiShots
Jur Vrieling – Arezzo VDL Grote Prijs KWPN Hengstenkeuring 2017 © DigiShots
Eldorado van de Zeshoek ontvangt titel Keurhengst KWPN Hengstenkeuring 2019 © DigiShots
Jur Vrieling – Zirocco Blue VDL Zirocco Blue Keur verklaard KWPN Hengstenkeuring 2016 © DigiShots

Bordeaux keur verklaard

Op vrijdag komt Bordeaux naar de Brabanthallen voor de huldiging waarin hij keur wordt verklaard. Deze huldiging gaat plaatsvinden met Renate van Uytert – van Vliet in het zadel. Dit keurpredicaat wordt toegekend aan hengsten wanneer de eerste jaargang nakomelingen minstens zeven jaar is en de exterieur- en sportvererving van de nakomelingen zich positief onderscheidt.

Bron: KWPN

Isabel Freese – Bordeaux KWPN Hengstenkeuring 2018 © DigiShots

More in Breeding

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!