Connect with us

DigiShots

Cecilia Kristofferen en Skywalker winnen SWB Trophy zevenjarigen

Gothenburg Horse Show

Cecilia Kristofferen en Skywalker winnen SWB Trophy zevenjarigen

Cecilia Kristofferen en Skywalker winnen SWB Trophy zevenjarigen

Laatste rubriek vandaag tijdens de SWB Trophy Dressage was voor de zevenjarige dressuurpaarden. De jury bestaande uit Christoph Hess, Jan Ove Olsson, Annette Fransen Lacobaeus en Susanne Baarup hebben twaalf paarden gejureerd in deze leeftijdsklasse. De jury sprak veel lof over de ruiters en amazones die de paarden zo keurig hebben getraind en voorgesteld.

Skywalker (v. Zuidenwind)

Skywalker (v. Zuidenwind) beweegt mooi bergopwaarts en heeft veel aanleg voor het verzamelde werk. Drie van de vier juryleden hebben Skywalker en Cecilia Kristoffersen gejureerd tijdens de Wereldkampioenschappen afgelopen zomer in Ermelo. Daar lieten ze de punten liggen bij de vliegende wissels. Het doet de jury goed om te zien dat Cecilia hard heeft gewerkt op dit onderdeel en in zo’n korte tijd zoveel vooruitgang heeft geboekt. De jury verwacht deze Skywalker van de zomer terug te zien op de Wereldkampioenschappen in Verden. De stap werd beloond met een 8,5, de draf met een 9,5, de galop eveneens met een 9,5, het totaalplaatje kreeg een 9,0 en voor aanleg als dressuurpaard kreeg Skywalker een 9,3.

Cecilia Kristoffersen – Skywalker Gothenburg Horse Show 2020 © Digishots

HeideBlumen AF JBP (v. Don de Jeu)

“A happy horse is a happy rider”, begon Christoph Hess zijn toelichting. “Misschien loopt deze merrie nog een klein beetje achter in training, maar het is terug te zien dat Anki Carlsson en haar merrie met heel veel plezier en ontspanning werken aan de toekomst.” In draf loopt ze als een ballerina zo lichtvoetig, wat werd beloond met een 8,8. De galop is goed en geeft veel potentie voor de toekomst (en ontving eveneens een 8,8). De stap is zuiver en heeft ritme en werd beloond met een 7,8. Voor het totaalbeeld kreeg de merrie een 8,5 en voor de aanleg als dressuurpaard een 8,8.

Anki Carlsson – Heideblumen af JBP Gothenburg Horse Show 2020 © Digishots

Darin (v. Dalwhinnie)

De draf van Darin (v. Dalwhinnie) is heel lichtvoetig en elastisch en werd beloond met een 8,4. De ruin stapt met veel schouder vrijheid, waarvoor hij een 8,7 kreeg. Bij de galop zou meer actie vanuit het achterbeen mogen komen: deze werd beloond met een 8,2. Voor het totaalbeeld ontving de ruin een 8,0 en voor aanleg als dressuurpaard een 8,4.

Michelle Nilsson – Darin Gothenburg Horse Show 2020 © Digishots

Sir Doriol (v. Sir Oldenburg)

Sir Doriol (v. Sir Oldenburg) beschikt over een goede stap. Helaas werden vandaag in de galop teveel fouten gemaakt, waardoor de jury geen hogere punten kwijt kon, maar ze zagen zeker de potentie hierin. De stap werd beloond met een 8,4, de draf met een 7,7, de galop met een 7,8, het totaalplaatje met een 7,5 en voor aanleg als dressuurpaard ontving hij een 7,7.

Bruno Degreef – Sir Doriol Gothenburg Horse Show 2020 © Digishots

More in Gothenburg Horse Show

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!