Connect with us

DigiShots

Dominique Filion zegeviert op CDI4* Lier

CDI Lier

Dominique Filion zegeviert op CDI4* Lier

Dominique Filion zegeviert op CDI4* Lier

Na een derde plek gisteren in de Prix St. George, wonnen Dominique Filion en de Fidertanz-dochter Frida K vandaag de Inter I op CDI Lier. Met 74,000% rond verwezen ze de winnaars van gisteren, Diederik van Silfhout en Impression (v. Don Schufro), naar plek twee. Deze combinatie scoorde 71,971%.

“Winnen is altijd leuk”

“Ik ben natuurlijk superblij, winnen is altijd leuk”, vertelt Dominique tevreden na haar proef. “Maar waar ik vooral blij mee ben is dat ik met Frida tot nu toe altijd hoger scoor in de Inter I dan in de Prix St. George, terwijl de Inter I voor mijn gevoel toch een proef is die rijtechnisch wat moeilijker is. Ik ben heel rustig en soms word ik wat te rustig, maar in deze proef heb je heel veel te doen en moet je alert blijven. Dit is dus wel echt een proef die ons ligt.”

Dominique Filion – Frida K CDI Lier 2020 © DigiShots

Groen

De combinatie scoorde door de gehele proef opvallend veel achten. “Ik had natuurlijk niet verwacht dat ik 74% zou halen, maar ik weet wel dat het kan omdat we dit al eerder gescoord hebben. Frida is gewoon een heel goed paard met heel veel kwaliteit, maar ze is nog heel groen. Ze heeft nog niet zo veel ervaring, loopt nog maar kort Lichte Tour en internationaal is natuurlijk weer anders dan nationaal. De baan is hartstikke mooi, maar er is heel veel te zien. Gisteren in de prijsuitreiking was ze best wel bang, dus ben ik vanochtend nog even gaan baanverkennen. Ik denk dat we daardoor nu een goede proef hebben kunnen rijden.”

Dominique Filion – Frida K CDI Lier 2020 © DigiShots

Allure

De afgelopen maanden, schreef Dominique al meerdere Lichte Tour-overwinningen op haar naam met Frida K. “Het is een heel fijn paard, maar het is wel een merrie. Je kunt niks afdwingen bij haar, het is een karakterpaard en ik vind dat heel leuk. Ze heeft heel veel allure en ze doet het voor me in de ring. Ondanks dat ze het een beetje spannend vond, bleef ze mooi doorgaan. Ze heeft heel veel talent voor piaffe, maar ik ben daar nog niet echt mee bezig. Dit jaar blijf ik nog Prix St. George rijden, ik wil haar graag heel houden. Het is een fantastisch paard en ik heb geen haast met haar. Ik heb er alle vertrouwen in, het is nu een kwestie van kilometers maken.”

Dominique Filion – Frida K CDI Lier 2020 © DigiShots
Dominique Filion – Frida K CDI Lier 2020 © DigiShots

Harmonie

Voor Dominique is harmonie een van de speerpunten in haar opleiding en training. “Waar we op scoren is dat de aanleuning zo mooi en vrij is. Zelf vind ik het heel belangrijk dat alles er makkelijk uitziet. Ik wil dat het er uitziet alsof het niet zo veel moeite kost, dat dit ook gewaardeerd wordt is heel leuk. Ik weet niet wat de kür morgen brengt, maar vandaag hebben we alvast in the pocket. Hier ben ik superblij mee.”

Rockx vijfde

De Belgische amazone Laurissa Pauluis reed haar First Step Valentin (v. Vitalis) vandaag naar een derde plek met 71,441%. Daarmee bleef ze voor op de Franse combinatie Corentin Pottier en Gotilas du Feuillard (v. Totilas). Thalia Rockx en de Romanov-dochter Gerda Nova verzorgden het derde Nederlandse resultaat en maakten de top vijf compleet. Deze merrie maakt dit weekend haar internationale Lichte Tour-debuut in Lier na een succesvolle tijd bij de Junioren en Young Riders.

More in CDI Lier

Nieuwsbrief

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!