Connect with us

DigiShots

KNHS Indoorkampioenschappen: Dertien dressuurkampioenen gehuldigd

KNHS Indoorkampioenschappen

De KNHS Indoorkampioenschappen zitten erop. Het waren vier prachtige weekenden met mooie sport in de dressuur en het springen en natuurlijk geweldige nieuwe kampioenen. Dit weekend kwamen daar nog eens 13 dressuurkampioenen bij. Vrijdag reden de dressuurruiters hun kampioenschappen voor paarden in de klassen B, L1 en L2. Gisteren was het de beurt aan de ponycombinaties dressuur om te strijden om de titels in de klassen B, L1, M1 en M2 in alle categorieën.

Titel met glans voor Claire Vermaes in de klasse M2 cat. D/E

In de Amaliahal klonk vandaag het Wilhelmus voor de winnaars van de klasse M2 cat. D/E. Claire Vermaes pakte met haar zesjarige pony Crème de la Crème de titel in deze klasse. De combinatie behaalde met hun proef een score van ruim 67%.

Uitslag Dressuur klasse M2 cat. D/E, Horka Prijs

1. Claire Vermaes (Aarle-Rixtel) – Crème de la Crème, 67,111%
2. Nina van Rooij (Sint-Michielsgestel) – Pronk Stables Le Formidable VRD, 66,444
3. Indy Hingstman (Westerbork)- Ti Amo, 66,278%

Feline Niessen pakt met afstand titel M1 cat. D/E

Feline Niessen – Diamond Blue KNHS Indoorkampioenschappen 2022 © DigiShots

Er was enkele geen twijfel over de kampioen in de klasse M1 cat. D/E. Feline Niessen reed met Diamond Blue naar de prachtige score van 72,778% in de Agradi-prijs en won daarmee met grote overmacht de titel. Het zilver was voor Jolijn van Niel en Hannelore Langbroek kreeg de bronzen medaille omgehangen.

“Het ging al heel goed bij het losrijden en Diamond Blue had er veel zin. Ik ben heel tevreden over m’n proef, alles ging hoe ik gedacht had”, vertelt de 13-jarige kampioene die traint bij Remy Bastings.

Uitslag Dressuur klasse M1 cat. D/E, Agradi Prijs

1. Feline Niessen (Hulsberg) – Diamond Blue, 72,778%
2. Jolijn Van Niel (Ens) – Haasendonck’s Ambrosius, 66,500%
3. Hannelore Langbroek (Velsen-Zuid) – Turfhorst Riverman, 66,500%

Derde titel op rij voor Indy Schneider

Met Roosendaal’s Miracle won Indy Schneider eerder al gouden medailles in de klasse B en L2. Vandaag mocht de amazone opnieuw de hoogste trede van het podium beklimmen nadat ze haar schimmelpony in de door Hartog gesponsorde klasse M1/M2 cat. C naar 66,667% reed. Het zilver ging naar Levi Heusinkveld en Nina Smeets won brons.

Uitslag Dressuur klasse M1/M2 cat. C, Hartog Prijs

1. Indy Schneider (Woerden) – Roosendaal’s Miracle, 66,667%
2. Levi Heusinkveld (Ruurlo) – Tennessee, 64,500%
3. Nina Smeets (Schimmert) – Action Man, 63,333%

Opnieuw goud voor Floor Kulik

Floor Kulik – Remito’s Leutseveld’s Mila KNHS Indoorkampioenschappen 2022 © DigiShots

Nadat Floor Kulik met Remito’s Leutseveld’s Mila vorig jaar op de Hippiade de titel won in de klasse L2 cat. A/B was het vandaag opnieuw raak. In de klasse M1/M2 cat. A/B reed de amazone uit Oude-Tonge haar pony naar 69,556% en mocht daarmee de hoogste trede van het podium beklimmen en de medaille, sjerp en prijzen van Agradi in ontvangst nemen. Florence Wind won zilver en het brons was voor Pip Fredrikze.

Uitslag Dressuur klasse M1/M2 cat. A/B, Agradi Prijs

1. Floor Kulik (Oude Tonge) – Remito’s Leutseveld’s Mila, 69,556%
2. Florence Wind (Erm) – Shamrock Quinn, 67,722%
3. Pip Fredrikze (Oud Gastel) – Debby, 67,500%

Liv Tasseron stralende kampioene L1 cat. D/E

Liv Tasseron reed met Onyx van de Kleine Vlier al eerder op de KNHS kampioenschappen maar eindigde toen buiten de medailles. Vandaag in de klasse L1 cat. D/E lukte dat wel en werd het de mooiste kleur medaille. Met de fraaie score van 69,944% stond de 12-jarige amazone stralend op de allerhoogste trede van het podium in de door Hartog gesponsorde rubriek. Het zilver was voor Esmae Niessen, Charlotte Bootsman won brons.

Uitslag Dressuur klasse L1 cat. D/E, Hartog Prijs

1. Liv Tasseron (Sint-Michielsgestel) – Onyx Van De Kleine Vlier, 69,944%
2. Esmae Niessen (Hulsberg) – Donna B. R., 68,389%
3. Charlotte Bootsman (Annen) – Loopzicht’s Quintus, 67,389%

Ima van der Velden blij verrast met titel L1 cat. C

Ima van der Velden – Woldberg’s Tobias KNHS Indoorkampioenschappen 2022 © DigiShots

Met Woldberg’s Tobias reed Ima van der Velden naar de prachtige score van 71,056%. Daarmee bleef de amazone ruimschoots voor op de concurrentie en won de titel in de klasse L1 cat. C, gesponsord door Horka. Amy Bax stond op de tweede podiumplek, Jasper Hosmar kreeg het brons omgehangen.

Uitslag Dressuur klasse L1 cat. C, Horka Prijs

1. Ima van der Velden (Gemonde) – Woldberg’s Tobias, 71,056%
2. Amy Bax (Gendt) – Haanpaol’s Rossi, 68,500%
3. Jasper Hosmar (Haarle) – Rocky, 65,000%

Zevenjarige Sterre Slosser kampioen in de klasse L1 cat. A/B

Wat een geweldige prestatie van de pas zevenjarige Sterre Slosser. Zij wint op de KNHS Indoorkampioenschappen na een geweldige proef met Krien’s Dion de klasse L1 cat. A/B, gesponsord door Pavo. Naast haar op het podium mocht Fabiënne Raijmakers plaatsnemen op de tweede plaats, brons was er voor Felyne Boschloo.

Uitslag Dressuur klasse L1 cat. A/B, PAVO Prijs

1. Sterre Slosser (Oirsbeek) – Krien’s Dion, 70,222
2. Fabiënne Raijmakers (Ommel) – Ollie, 69,722%
3. Felyne Boschloo – Karsijns (Beekbergen) – Munbus Kyan, 68,278%

Droom komt uit voor Romy Grob na winst in de klasse B cat. D/E

Prijsuitreiking Klasse B cat DE 1. Romy Grob – Glitter Star, 2. Madison van Riezen – Bella Rose GS, 3. Juul Eijssen – Gruyter’s Limited Edition KNHS Indoorkampioenschappen 2022 © DigiShots

De pony Glitter Star van Romy Grob deed zijn naam eer aan. Hij sprankelde als een ware kampioen in de proef en won overtuigend in de klasse B cat. D/E gesponsord door Agradi. Romy reed met Glitter Star als laatste combinatie de ring binnen en wist iedereen nipt te overtroeven waarmee ze zichzelf van het goud verzekerde.

Uitslag Dressuur klasse B cat. D/E, Agradi Prijs

1. Romy Grob (Huissen) – Glitter Star, 69,222%
2. Madison van Riezen (Twist) – Bella Rose GS, 69,167%
3. Juul Eijssen (Schimmert) – Gruyter’s Limited Edition, 67,944%

Bo Leijten pakt titel in de klasse B cat. C

Met een grote glimlach werd Bo Leijten gehuldigd als kampioen in de klasse B cat. C. Met haar pony King Arthur behaalde ze een score van 67,77% waar niemand meer bij in de buurt kwam. Als kampioen krijg je uiteraard een prachtige gouden medaille en kampioenssjerp maar daarnaast kreeg ze van sponsor Hartog ook nog een voerpakket voor haar pony overhandigd.

Uitslag Dressuur klasse B. cat. C, Hartog Prijs

1. Bo Leijten (Harmelen) – King Arthur, 67,778
2. Tara van de Linde (Sint Jansklooster) – Buitenstee’s Doerak, 66,111%
3. Mathilde Niemarkt (Jirnsum) – Roosendaal’s Matchmaker, 66,000%

Ziba Souren scoort op haar eerste kampioenschap in de B cat. A/B

Ziba Souren – Mr Harvey Grey KNHS Indoorkampioenschappen 2022 © DigiShots

De 12-jarige Ziba Souren kwam vanuit het Limburgse Schimmert naar Ermelo voor de KNHS Indoorkampioenschappen gereden en dat was zeker niet voor niets. Ze neemt namelijk de titel in de klasse B cat. A/B mee naar huis. Op het podium in de Willem-Alexanderhal werd ze gehuldigd als kampioen en mocht de prijzen van sponsor Horka, de gouden medaille en de kampioenssjerp in ontvangst nemen.

Uitslag Dressuur klasse B cat. A/B, HORKA Prijs

1. Ziba Souren (Schimmert) – Mr. Harvey Grey, 69,556%
2. Chloë Yacob (Boskoop) – Super Enzo, 68,167%
3. Evi Flier (Zwolle) – Wilson Bluff, 67,722%

Tevreden Saskia van Es pakt titel in de klasse L2

Terwijl buiten de sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelden, werd binnen in de Amaliahal op het Nationaal Hippisch Centrum de kersverse kampioen van de Pavo prijs-klasse L2 gehuldigd. Op de hoogste trede van het podium mocht Saskia van Es plaatsnemen na haar prachtige score van 73,50% met de vijfjarige hengst Fireball. Hennie Roffel werd tweede en het brons was voor Annemijn Boogaard.

Uitslag Dressuur paarden klasse L2, PAVO Prijs

1. Saskia van Es (Voerendaal) – Fireball (v. For Romance), 73.500%
2. Hennie Roffel (Tijnje) – Fryso 518 (v. Hessel 480), 73,000%
3. Annemijn Boogaard (Oudelande) – Mr Magnum BTH (v. Expression), 72,722%

Lynne van Erp wint eerste kampioenschap bij de paarden

In de klasse L1-Pavo Prijs was Lynne van Erp de allerbeste! Met de talentvolle vijfjarige Toto jr-hengst Montrachet scoorde ze al in het eerste deel van het kampioenschap een prachtige score van 71,72 en dit percentage bleek genoeg voor de overwinning. Zij mag zich nu de nieuwe KNHS kampioene in de klasse L1 noemen.

Uitslag Dressuur klasse L1, PAVO Prijs

1. Lynne van Erp (Heesch) – Montrachet (v. Toto JR.), 71,722%
2. Francine Kanselaar (Hoofddorp) – Mister Black (v. Toto JR.), 70,833%
3. Sophie Welmers (Brummen) – Moulin Rouge (v. Ferdinand), 70,000%

Debutant Nikki Smeman wint klasse B Horka prijs

Het was het wachten waard voor de pas 15-jarige Nikki Smeman. Haar doel was om de proef netjes door te komen en om zelf tevreden terug te kunnen kijken. Maar tevreden terug kijken kan ze zeker, met de winst in de klasse B om de Horka prijs op zak. Nikki vormt pas net zes maanden een combinatie met Kardashian maar vertelt dat het eigenlijk vanaf het begin heel goed ging en dat ze altijd hard voor haar werkt. En dat blijkt ook wel want ondanks dat dit haar eerste keer was op dit kampioenschap behaalde ze met haar zevenjarige Kardashian v Dream Boy 69,444%, wat genoeg was voor de eerste plaats.