Connect with us

DigiShots

Mr. Grey VH (v. Grey Flanell) heeft het allemaal

Dressuur

Mr. Grey VH (v. Grey Flanell) heeft het allemaal

Mr. Grey VH (v. Grey Flanell) heeft het allemaal

Vanmorgen werd de SWB Trophy Dressage verreden tijdens Gothenburg Horse Show, met in elke leeftijdscategorie vier finalisten. De jury bestond uit Christoph Hess uit Duitsland, Jan Ove Olsson en Annette Fransen Lacobaeus uit Zweden en Susanne Baarup uit Denemarken.

In Zweden hebben ze een speciale regeling voor merrie’s die afgelopen jaar een veulen aan de voet hadden. Die mogen in de competitie meedoen in de leeftijdscategorie één jaar jonger dan dat ze zelf zijn. Vandaar dat er in deze rubriek voor vijfjarige paarden drie zesjarige merrie’s meededen.

Het was echter niet een merrie, maar Mr Grey VH (v. Grey Flanell) die de overwinning op zijn naam schreef.

Mr. Grey VH (v. Grey Flanell)

Jury heeft zelden een paard gezien met zo’n mooie stap. Jurylid Christoph Hess gaf als toelichting dat Mr. Grey’s stap ‘amazing’ was: “Mooi door het lichaam, ontspannen, ritme en stapt ruim over.” De galop is groot en actief. De amazone Jeanna Hogberg ontving complimenten van het jurykorps voor het trainen en vriendelijk voorstellen van dit paard. Hij kwam hiermee op 10 voor stap, een 9,3 voor draf, een 9,5 voor de galop, een 9,5 voor het totaalbeeld en een 9,8 voor de aanleg als dressuurpaard.

Jeanna Hogberg – Mr Grey VH Gothenburg Horse Show 2020 © Digishots

Buskhagas Arundhati (v. Ampere)

Deze merrie werd voorgesteld door Lina Dolk. Buskhagas Arundhati beschikt over een hele goede draf met actief achterbeengebruik en veel elasticiteit in haar bewegingen. De stap zou meer ontspannen mogen zijn. De jury was zeer te spreken over de merrie en noemden haar ‘briljant’. Voor de stap kreeg de merrie een 7,8, een 9,3 voor de draf, een 9,0 voor de galop, een 9,0 voor het totaalplaatje en een 9,2 voor aanleg als dressuurpaard.

Lina Dolk – Buskhagas Arundhati Gothenburg Horse Show 2020 © Digishots

IMK Unique Stardust (v. Shooting Star)

De merrie IMK Unique Stardust werd voorgesteld door Ida Maria Kallqvist Alm en liep heel ontspannen door de imposante arena. De draf is lichtvoetig. De galop is mooi bergop, maar aan de linkerkant beter bevestigd. De stap heeft een mooi ritme en is actief. Het totaalbeeld mocht meer bevestigd zijn. Voor de stap kreeg de merrie een 8,0, voor de draf een 7,7, voor de galop een 7,7, voor het totaalbeeld een 7,4 en een 7,8 voor de aanleg als dressuurpaard.

Ida Maria Kallqvist Alm – IMK Unique Stardust Gothenburg Horse Show 2020 © Digishots

Tesla (v. Skovens Rafael)

De jury vondt dat de Skovens Rafael-merrie Tesla té voorzichtig werd voorgesteld door Emelie Brolin, waardoor de kwaliteiten van de merrie niet zichtbaar werden. De draf had meer actief mogen zijn. De merrie had vorig jaar al heel goed gepresteerd tijdens de Breeders Cup, maar door teveel spanning en te afwachtend rijden kwamen haar goede kwaliteiten vandaag niet naar voren. De stap werd beloond met een 7,0, de draf met een 7,5, de galop met een 8,0, voor totaalbeeld scoorde de merrie een 7,2 en voor aanleg als dressuurpaard kreeg ze een 7,7.

Emelie Brolin – Tesla Gothenburg Horse Show 2020 © Digishots

More in Dressuur

Nieuwsbrief

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!