Connect with us

DigiShots

‘N dubbel feestje voor jarige Marten Luiten op CDI Exloo

CDI Exloo

‘N dubbel feestje voor jarige Marten Luiten op CDI Exloo

‘N dubbel feestje voor jarige Marten Luiten op CDI Exloo

Het was dubbel feest op vandaag op CDI Exloo voor Marten Luiten. Hij wordt vandaag 18 jaar én wint – tijdens zijn internationale debuut bij de Young Riders – met zijn merrie Fynona (v. Ampere). Vooral met zijn galoptour, de wissels en zijn houding en gooide hij hogen ogen en eindigde op een score van 74,853%. Daphne van Peperstraten en Greenpoint’s Cupido (v. Johnson TN) eindigden op een tweede plaats met een score van 73,382%. De Belgische amazone Beaudine Pieters eindigde met Elbrasco L (v. Ampere) op een derde plaats met 65,882%.

Daphne van Peperstraten – Greenpoint’s Cupido CDI Exloo 2019 © DigiShots
Beaudine Pieters – Elbrasco L CDI Exloo 2019 © DigiShots

Ook was er veel blijdschap bij de Junioren, waar Shanna Baars en Farzana G (v. Ampere) de proef op hun naam schreven. Shanna liet met de KWPN-merrie een prachtige proef zien en werd beloond met 70,735%. De tweede plaats was voor Helena Schmitz Morkramer en Florentine (v. Floriscount): zij behaalden een score van 70.735%. Derde plaats ging uiteindelijk naar Britney de Jong en Caramba (v. Tuschinski) zij kwam uit een ronde 70,000%. Pech was er voor Sanne van der Pols en Excellentie (v. Blue Hors Don Schufro): één jury plaatse haar op de eerste plaats en de andere jury op een veertiende met een verschil van net geen 10 procent, wat haar een vijfde plek opleverde.

Shanna Baars – Farzana G CDI Exloo 2019 © DigiShots
Helena Schmitz Morkramer – Florentine CDI Exloo 2019 © DigiShots
Britney de Jong – Caramba CDI Exloo 2019 © DigiShots

Spannend was het bij de CDIU25. De vijf deelnemers die meededen in deze rubriek waren erg aan elkaar gewaagd. Het was Jazmin Yon Tov en Hexagons Zodinde (v. Hexagons Louisville) die er met de winst vandoor gingen, met een score van 66,324%. Voor de nummers twee en drie – Sophia Funke met Diamond Rex 2 (v. Dr Doolittle 45) en Jeanine Nekeman met Vlingh (v. Flemmingh) – was er beide een score van 66,265%.

Jazmin Yom Tov – Hexagons Zodinde CDI Exloo 2019 © DigiShots
Sophia Funke – Diamond Rex 2 CDI Exloo 2019 © DigiShots
Jeanine Nekeman – Vlingh CDI Exloo 2019 © DigiShots

Bij de Children ging de overwinning wederom naar Allegra Schmitz Morkramer en Tropensonne (v. Tobago). Met een gemiddelde score van 74,551% wist zij met ruimte de overwinning op haar naam te schrijven. Kebie Raaijmakers en Happy Feet (v. Tuschinski) reden een mooie constante proef en behaalden samen een score van 72,436%. De derde plaats ging naar Amber Schelstraete en haar Burberry.

Allegra Schmitz Morkramer – Tropensonne CDI Exloo 2019 © DigiShots
Kebie Raaijmakers – Happy Feet CDI Exloo 2019 © DigiShots
Amber Schelstraete – Burberry CDI Exloo 2019 © DigiShots

Klik hier voor alle uitslagen van de tweede dag op CDI Exloo.

More in CDI Exloo

Nieuwsbrief

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!