Connect with us

DigiShots

Nederlandse jeugdcombinaties aan kop op slotdag CDI Exloo

CDI Exloo

Nederlandse jeugdcombinaties aan kop op slotdag CDI Exloo

Nederlandse jeugdcombinaties aan kop op slotdag CDI Exloo

Evi van Rooij won vanmorgen vroeg, in ‘t frisse Exloo, de kür op muziek voor pony’s. In het zadel van haar bruine ruin King Stayerhof’s Jango (v. Kosmo van Orchid’s) behaalde ze een prachtige score van 77,417%. Met geen cijfer lager dan een zeven stond ze ruim 2,417% los van de nummer twee: de Oostenrijkse Felicita Simoncic en haar Chantre 31 (v. FS Champion De Luxe) die een afgeronde 75,000% haalde. De derde plek was net als gisteren voor Allegra Schmitz-Morkramer, die het gehele weekend al flink op dreef was. De Duitse amazone won op de eerste dag van ‘t concours de Ponyrubriek en op donderdag, vrijdag én zaterdag alle drie de Children-rubrieken. De combinatie behaalde 73,746%.

Evi van Rooij – King Stayerhof’s Jango CDI Exloo 2019 © DigiShots
Felicita Simoncic – Chantre 31 CDI Exloo 2019 © DigiShots
Allegra Schmitz Morkramer – Loreley CDI Exloo 2019 © DigiShots

De tweede Nederlandse overwinning van de dag ging naar Junioren-amazone Sanne van der Pols en haar Blue Hors Don Schufro-nakomeling Excellentie. Ook zij namen een aanzienlijke voorsprong op de nummer twee: Sanne scoorde 73,208% en kwam daarmee op 1,833 procent los op nummer twee. Die nummer twee was Britney de Jong en haar Caramba (v. Tuschinski) met een eindtotaal van 71,375%. Het verschil naar nummer drie was een pak minder groot: als derde mocht namelijk de Zweedse Ida Persson haar Tago bij de prijsuitreiking opstellen. De amazone behaalde een totaal van 71,333% met de in de tuigpaard-richting gefokte zoon uit Larix.

Sanne van der Pols – Excellentie CDI Exloo 2019 © DigiShots
Britney de Jong – Caramba CDI Exloo 2019 © DigiShots
Ida Persson – Tago CDI Exloo 2019 © DigiShots

De Young Riders vormden de laatste jeugdrubriek van de dag. Zeven combinaties kwamen aan start tijdens deze kür op muziek. Dit weekend bewezen Young Riders Daphne van Peperstraten en Marten Luiten dat ze meer dan aan elkaar gewaagd zijn: in iedere verreden YR-rubriek waren het vooral Daphne en Marten die de dienst uitmaakten. Vrijdag won Luiten, zaterdag Van Peperstraten. Zondag was ‘t niet anders: opnieuw vormde de kür vooral een tweestrijd tussen beide. Het was de net iets meer ervaren Daphne van Peperstraten die er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor ging. In het zadel van haar Greenpoint’s Cupido (v. Johnson TN) scoorde ze 76,440%. Marten Luiten en Fynona (v. Ampère) werd tweede met een percentage van 76,055. De derde plek was voor de Belgische Lauranne Lammers en haar BWP-gefokte Hilcara van het Vijverbos (v. Don Renoir) met een eindtotaal van 69,015%.

Marten Luiten – Fynona CDI Exloo 2019 © DigiShots
Lauranne Lammens – Hilcara van het Vijverbos CDI Exloo 2019 © DigiShots
Daphne van Peperstraten – Greenpoint’s Cupido CDI Exloo 2019 © DigiShots

More in CDI Exloo

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!