Connect with us

DigiShots

Willem Greve wint opnieuw Grote Prijs Outdoor Wierden

News

Willem Greve wint opnieuw Grote Prijs Outdoor Wierden

Willem Greve wint opnieuw Grote Prijs Outdoor Wierden

De grote finale van Outdoor Wierden, de CSI2* 1.45 meter Roelofsen Horse Trucks Grand Prix, is opnieuw gewonnen door Willem Greve met Carambole (v. San Patrignano Cassini). De derde plek was voor Gerben Morsink en Navarone Z en Hendrik-Jan Schuttert werd derde met Good Farming HS.

Krappe tijd

Daan van Geel en Guus (v. Vleut) wisten als eerste foutloos te blijven én binnen de krappe tijd van 68 seconden te blijven. Pas tien combinaties later was het routinier Gerco Schröder die met zijn machtig springende Glock’s Zaranza (v. Karandasj) middels een foutloze omloop voor een barrage zorgde. Sjaak Sleiderink sloot zich direct daarna met Gypsy D’Usance (v. Namelus R) bij die barrage aan. Ook Wilton Porter en Diamonte Darco (v. Unbelievable Darco) bleef foutloos, evenals Gerben Morsink en de erg snelle Navarone Z (v. Nabab De Reve) die ruim binnen de tijd bleef.

De winnaar van de Grote Prijs van vorig jaar, Willem Greve, liet een rit uit het boekje zien met de Holsteiner-hengst Carambole (v. San Patrignano Cassini) en kwalificeerde zich als zesde combinatie voor de barrage. De Braziliaan Thiago Ribas Da Costa meldde zich ook voor de barrage, dit in het zadel van de altijd ongelooflijk snelle vosmerrie Kassandra van ‘T Heike (v. Epleaser van ‘T Heike). Michael Greeve en Fernando (v. Harley), Chantal Regter en Quilando (v. Quintender), Nathalie van der Mei met Grand-Dessert (v. Otangelo) en Hendrik-Jan Schuttert met Good Farming HS (v. Carrera VDL).

Op scherp

De barrage die volgde was een spannende: Daan van Geel kreeg een fout, evenals Sjaak Sleiderink en Nathalie van der Mei. Gerco Schröder bleef foutloos, maar was niet bijzonder snel. De Amerikaan Wilton Porter maakte het spannend in de barrage en zette met zijn Diamonte Darco de tijd met 39,42 seconden op scherp. Niet voor lang, want Gerben Morsink en Navarone Z dook daar niet veel later met 37,86 seconden onder.

Willem Greve en Carambole liet opnieuw een prachtige ronde zien en kwam met een vuistje in de lucht in 37,75 seconden door de finishlijn. De Braziliaan Thiago Ribas Da Costa deed een goede poging, maar was met 38,11 toch net wat te langzaam om aan Greve’s tijd te komen. Ook Michael Greeve, Chantal Regter en Hendrik-Jan Schuttert lukte het niet. Opnieuw grijpt Willem Greve de Grand Prix van Wierden.

Bekijk de volledige uitslag hier terug.

Willem Greve – Carambole Outdoor Wierden 2020 © DigiShots
Willem Greve – Carambole Outdoor Wierden 2020 © DigiShots

More in News

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!