Connect with us

DigiShots

Collectie KWPN Select Sale bekend

KWPN Select Sale

Collectie KWPN Select Sale bekend

Collectie KWPN Select Sale bekend

Met gepaste trots presenteert het KWPN vandaag de twintigste collectie van de KWPN Select Sale. ‘Opnieuw is het de selectiecommissie gelukt om een interessante en veelbelovende collectie samen te stellen. Alle hengsten komen tijdens de tweede bezichtiging in ’s-Hertogenbosch nogmaals in actie, zo kunt u deze jonge toekomsttalenten met eigen ogen aanschouwen’, zo laat het stamboek weten in een persbericht.

Weerzien Glock’s Dream Boy

Dit jaar zien we enkele van de succesvolle eerdere veilingpaarden terug in ’s-Hertogenbosch. Zilveren teammedaillewinnaars Glock’s Dream Boy N.O.P. en MDH Avanti N.O.P., werden alles jonge hengst verkocht via de KWPN Select Sale en hebben hun talent inmiddels ruimschoots bewezen. Zij maken dit jaar hun opwachting in de presentatie van dit zilveren EK-team.

Glock’s Dream Boy zien we niet alleen zelf in actie op de KWPN Stallion Show: hij is ook van invloed op de collectie, zoals in de hengst Mahler. Deze halfbroer van de genetisch interessante KWPN-goedgekeurde hengst King De Niro combineert het waardevolle bloed van Dream Boy met een sterke moederlijn. Daarnaast voer de moeder van de veilinghengst Mandela ook Dream Boy-bloed.

Horse of the Year

Ook de Horse of the Year 2018, Verdi TN, zien we terug in de veilingcollectie. Zijn bewezen bloed vinden we terug als moedersvader bij Martino. Met in de pedigree Harley VDL, Verdi en Indoctro heeft deze Martino een hele mooie bloedsopbouw. Drie preferentie hengsten op een rij die keer op keer springpaarden weten voort te brengen.

Martino KWPN eerste bezichtiging 2019 © DigiShots

Vijfmaal 1,60 meter op rij

Risque-Tout 55 weet ook indruk te maken door zijn komaf. Met vijf 1,60 meter-hengsten op een rij in de pedigree kan het niet anders dan dat springvermogen is verankerd in deze zeer aansprekende hengst. De vader van deze hengst is niemand minder dan de bewezen springpaardenleverancier Diamant de Semilly gevolgd door Toulon, Darco, Kannan en Chin Chin.

Risque-Tout KWPN Eerste bezichtiging 2019 © DigiShots

Veiling

De springhengsten gaan op donderdag 30 januari onder de hamer van Frederick de Backer tijdens de KWPN Stallion Show, de dressuurhengsten volgen op zaterdag 1 februari. Het is mogelijk dat de collectie wordt uitgebreid met enkele wildcards, waarvoor de premiehengsten in aanmerking zouden kunnen komen. Bekijk hier de volledige KWPN Select Sale collectie.

Bron: Persbericht KWPN

More in KWPN Select Sale

Nieuwsbrief

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!