Connect with us

DigiShots

Een blik op het Limburgs Paardensport Gala

Limburgs Paardensport Gala

Een blik op het Limburgs Paardensport Gala

Een blik op het Limburgs Paardensport Gala

Gisterenavond werd het jaarlijkse Limburgs Paardensport Gala weer gehouden. Midden in de arena van Jumping Indoor Maastricht waren prominenten uit Limburg aanwezig die actief zijn binnen de paardensport of die de paardensport een warm hart toedragen.
Naast prachtige shows van o.a. Ijsbrand Chardon, Remy Bastings met muzikale begeleiding van Sef Thissen, Jean Francois Pignon en manege Cadier en Keer werden ook de jaarlijkse awards uitgereikt.

Talent van het Jaar

De award voor paardensport talent van het jaar werd door Luc Steeghs uitgereikt aan Emma Bocken. De pas veertienjarige Emma heeft een succesvol jaar achter de rug. Ze werd met haar paard Dagma (v. Tangelo van de Zuuthoeve) Nederlands Kampioen bij de Children en met hetzelfde paard won ze op het Europees Kampioenschap dit jaar goud met het team en individueel zilver.

Emma Bocken Talent van het jaar Limburgs Paardensport Gala 2019 © DigiShots

Topsport Award

Werd door de winnares van vorig jaar Nicole den Dulk uitgereikt aan Rodinde Rutjens. Rodinde werd dit jaar in Hongarije individueel wereldkampioen tweespan met haar pony’s Milano en Sven en met het team pakte ze zilver. Net zoals Emma komt Rodinde uit een echte paardensportfamilie.

Rodinde Rutjens Topsport Award Limburgs Paardensport Gala 2019 © DigiShots

Oeuvreprijs

Parcoursbouwer Louis Koninckx mocht uit handen van Gedeputeerde Joost van den Akker de Oeuvreprijs in ontvangst nemen. Louis kreeg mooie woorden toegesproken van o.a. Frank Kemperman, Lisa Nooren, Rob Ehrens en Paul Hendrix. Die trots zijn op de wereldberoemde parcoursbouwer uit Limburg.
Louis is voor de Olympische Spelen van volgend jaar benoemt door de FEI als Technical Delegate. Dat inhoudt dat hij namens de wereldbond er op moet toezien dat de sport op het gewenste niveau bedreven kan worden.

Louis Koninckx Oeuvre Award Limburgs Paardensport Gala 2019 © DigiShots

More in Limburgs Paardensport Gala

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!