Connect with us

DigiShots

Limburgs Talent van ‘t Jaar Emma Bocken wint JIM’s CSI1* Marli Hommel Art Prix finale

Jumping Indoor Maastricht

Limburgs Talent van ‘t Jaar Emma Bocken wint JIM’s CSI1* Marli Hommel Art Prix finale

Limburgs Talent van ‘t Jaar Emma Bocken wint JIM’s CSI1* Marli Hommel Art Prix finale

Het was Limburgs Talent van het Jaar Emma Bocken die met haar Dagma (v. Tangelo v/d Zuuthoeve) deze ochtend als eerste combinatie de CSI1* Small Tour Finale binnenreed en direct een foutloze ronde neerzette. Het parcours van Louis Koninckx bleek selectief, want het duurde eventjes voordat we verzekerd werden van een barrage. Het was de Amerikaanse amazone Alexandra Crown – in het zadel van Von Cim (v. Levisto) – die haarzelf ruim een half uur later met een foutloze omloop bij Emma aansloot. Ook Anthony Philippaerts & Ziggy v/d Kattevennen Z (v. Zilverstar R) en Mel van der Kamp & Pandora 258 (v. Perigueux) lieten alle balken in de lepels liggen.

Anthony Philippaerts – Ziggy vd Kattevennen Z Jumping Indoor Maastricht 2019 © DigiShots

De barrage die volgde werd door het viertal tot een spannende gemaakt. Emma ging meteen aanvallend van start: met een los teugeltje draaide ze geen bocht te wijd en kwam in 30,49 seconden foutloos door de finishlijn. Alexandra Crown liet met haar eerste paar galopsprongen al blijken dat ze van plan was ‘t parcours te verslinden, maar pakte helaas al vroeg in haar barrage een balk op de VDL-oxer mee. Zij kwam hiermee uit op een vierde plek. Anthony Philippaerts was ook direct op koers, maar zijn laatste lijn liep overduidelijk niet zoals hij ‘m bedoeld had: ook hij kwam met vier strafpunten door de finish. Philippaerts eindigde op plek drie.

Alexandra Crown – Von Cim Jumping Indoor Maastricht 2019 © DigiShots
Emma Bocken – Dagma Jumping Indoor Maastricht 2019 © DigiShots
Mel van der Kamp – Pandora 258 Jumping Indoor Maastricht 2019 © DigiShots

Als laatste kwam Mel van der Kamp aan start: de jonge ruiter en zijn vermogende Pandora 258 ging overduidelijk niet alleen voor een nulronde, maar ook voor ‘n snelle. Met 32,66 seconden bleef hij nét op het plekje achter Emma steken, die de proef uiteindelijk op haar naam wist te schrijven.

Bekijk de volledige uitslag van de CSI1* Marli Hommel Art Prix hier terug.

Emma Bocken Jumping Indoor Maastricht 2019 © DigiShots
Emma Bocken Jumping Indoor Maastricht 2019 © DigiShots

More in Jumping Indoor Maastricht

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!