Connect with us

DigiShots

Imponerende Secret wint eerste onderdeel vijfjarigen

Evenementen

Imponerende Secret wint eerste onderdeel vijfjarigen

Imponerende Secret wint eerste onderdeel vijfjarigen

Jessica Lynn Thomas – Secret FEI World Championships Young Dressage Horses 2019 © DigiShots

In het eerste onderdeel voor vijfjarige paarden op het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden ging de overwinning naar veeldekker Secret. De Sezuan-zoon liep onder zijn Zweedse amazone Jessica Lynn Thomas naar 9,54 punten. Voor zijn opvallende draf kreeg de hengst maar liefst een 9,9.

Op een klein foutje na liep de hengst een smetteloze proef. “Ik was er heel blij mee, ik had het eigenlijk niet verwacht,” begint Jessica. “We hadden vooraf gehoopt om direct door te gaan naar de finale, daar was ik al tevreden mee geweest. Secret heeft dit seizoen heel veel gedekt, dus we hebben er niet te veel druk opgezet richting deze wedstrijd. Ik heb hem thuis lichtjes gewerkt en vorige week wat meer aan het werk gezet. Hij voelde fit en in vorm, dus hebben we besloten hierheen te gaan.”

Een klein foutje ontstond in de slangenvolte in draf. “Ik nam iets te veel risico, Daardoor sprong hij aan in de slangenvolte, dat was echt mijn schuld. In mijn eigen rijden zat vandaag nog wel ruimte voor verbetering. Met de overwinning ben ik superblij. Er doen hier echt heel veel goede ruiters mee met fantastische paarden. Toen ik hun hoge scores zag, werd ik wel een beetje zenuwachtig.”

De amazone heeft Secret al van jongs af aan onder het zadel. “Ik ben erg dankbaar dat ik Secret mag rijden en uit kan brengen. Ik denk niet dat de verwachtingen van hem vooraf aan dit WK heel hoog waren. Het publiek heeft namelijk niet altijd in hem geloofd. Voor mij is het altijd een goed paard geweest, maar Secret heeft zich ieder jaar ontzettend verbeterd. Ik ben hier om plezier te maken. We zijn hierheen vertrokken met hetzelfde paard als waarmee we weer naar huis gaan. Het resultaat maakt me wat dat betreft eigenlijk niet uit. Als ik een fijne proef rijd, mijn paard zich fit voelt en mijn team tevreden is, dan ben ik dankbaar.”

“Ik wil plezier hebben, ik wil dat Secret plezier heeft en dan zullen we zien hoe lang onze weg samen wordt. Ik hoop dat ik hem nog zo lang mogelijk kan blijven rijden, maar je weet natuurlijk niet wat er gaat gebeuren. Je weet nooit hoe lang je zo’n paard kunt houden en ik weet dat er betere ruiters zijn dan ik. Ik heb een heel fijn team om me heen met fantastische eigenaren, we zijn echt een familie. Al vanaf het begin traint mij man me met dit paard en de eigenaar van Secret groomt voor me.”

Jessica heeft veel vertrouwen in de hengst, die nog zeker niet aan zijn top is. “Hij doet het nu goed, maar ik denk dat meer een paard is voor de Zware Tour. Hij is echt heel getalenteerd in het verzamelde werk, dat gaat hem het makkelijkst af. Daarbij heeft hij een hele fijne opvoeding gehad, we hebben hem nog nooit onder druk gezet. Ik rijd hem echt heel erg weinig en het aantal keer dat ik een zweep in mijn handen heb gehad kun je op één hand tellen. Secret heeft vertrouwen in mensen en vooral in mij. Hij heeft een hart van goud, zo’n hengst heb ik nog nooit gezien. Iedere dag zit mijn één jaar oude zoontje voor me op het zadel en stappen we hem samen uit. Dat zou ik met een ander paard nooit doen, maar hij is echt heel braaf. Secret is voor mij een familielid. Dit is een super bijzondere ervaring, dit ga ik misschien wel nooit meer meemaken. Maar als het met één paard moest gebeuren, dan is het met Secret”, sluit Jessica af. 

Jessica Lynn Thomas – Secret FEI World Championships Young Dressage Horses 2019 © DigiShots
Continue Reading
You may also like...

More in Evenementen

Nieuwsbrief

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!