Connect with us

DigiShots

Renate van Uytert en Johnny Depp beste Nederlandse combinatie eerste onderdeel 5-jarigen

Dressuur

Renate van Uytert en Johnny Depp beste Nederlandse combinatie eerste onderdeel 5-jarigen

Renate van Uytert en Johnny Depp beste Nederlandse combinatie eerste onderdeel 5-jarigen

Op het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden eindigde Renate van Uytert – van Vliet als derde in het eerste onderdeel voor vijfjarige dressuurpaarden. In het zadel van de Bordeaux-zoon Johnny Depp scoorde ze een puntentotaal van 9,28, met als hoogtepunt een 9,7 voor de stap.

De laatste wedstrijd van Renate en Johnny Depp was de finale van de Subli Competitie op Jumping Amsterdam in januari, waar ze de overwinning op hun naam schreven. Daarna ging de amazone met zwangerschapsverlof, het WK was haar rentree. Naast Johnny Depp bracht ze ook Just Wimphof (v.De Niro) aan de start, die met 8,26 punten als vijftiende eindigde.

Renate van Uytert van Vliet – Johnny Depp FEI World Championships Young Dressage Horses 2019 © DigiShots

“Ik heb de laatste twee observatiewedstrijden voor het WK nog meegereden”, begint Renate. “Vooral voor de laatste WK-training was ik eigenlijk wel een beetje zenuwachtig, maar het WK komt precies op het juiste moment. Het ging de laatste tijd alweer goed en ik ben nu zelf ook weer in vorm. Richting dit kampioenschap heb ik me dan ook echt gefocust op Johnny Depp en Just Wimphof. Ik dacht vooraf dat de druk hier wel heel hoog zou zijn, maar ik ben wel blij dat ik twee paarden bij heb. Bij het tweede paard kwam ik toch al duidelijk beter in het ritme. Echt luxe om beide paarden mee te mogen nemen, daar ben ik echt heel blij mee.”

De amazone is erg tevreden over Johnny Depp. “Het ging heel erg goed, hij liep met losrijden al heel fijn. Het kan nog wel iets beter, dus er zit nog potentie in richting de finale. Ik hoop dat we er daar nog een schepje bovenop kunnen doen. Ook over Just Wimphof had ik een heel goed gevoel. De draf was heel goed, maar de punten voor de stap vielen ons een beetje tegen. Ik maakte zelf nog een klein foutje, dus dat ging iets ten koste van de submission. Ik vond hem wel heel goed lopen, dus we gaan in de kleine finale nog maar goed ons best doen. Richting de finale met Johnny ga ik proberen te focussen, hetzelfde te blijven rijden en niet te zenuwachtig te worden.”

Renate heeft Johnny Depp al onder het zadel sinds de hengst net zadelmak was. “Ook tijdens mijn zwangerschap heb ik hem nog heel lang zelf doorgereden. Ik vind hem eigenlijk perfect! Hij is lief, hij is relaxed, toch fel en hij heeft heel veel talent. Ik zou hem wel een hele dag kunnen rijden. Johnny Depp en Just Wimphof zijn heel verschillend, maar ik vind ze allebei echt geweldig”, sluit de amazone tevreden af. 

Renate van Uytert van Vliet – Johnny Depp FEI World Championships Young Dressage Horses 2019 © DigiShots
Continue Reading
You may also like...

More in Dressuur

Nieuwsbrief

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!