Connect with us

DigiShots

Dallas VDL en Tobago Z door KWPN erkend

Nieuws

Dallas VDL en Tobago Z door KWPN erkend

Dallas VDL en Tobago Z door KWPN erkend

De KWPN Hengstenkeuringscommissie Springen laat in een persbericht weten dat de Grand Prix-springhengsten Dallas VDL en Scuderia 1918 Tobago Z voorgedragen zijn voor erkenning. Het Algemeen Bestuur heeft deze voordracht inmiddels geformaliseerd. Dallas VDL neemt volgende week donderdagavond deel aan de gecombineerde 1,40/1,50 meter-rubriek speciaal voor KWPN-hengsten op de KWPN Stallion Show.

Dallas VDL

De twaalfjarige Dallas VDL, een zoon van de Darco-zoon Douglas, springt   momenteel op vijfsterren 1,60 meter-niveau met Jur Vrieling. Hij werd vijfde in de Grand Prix in Oldenburg , tweede in de 1,50 meter CSIO5* Aken, tweede in de 1,50 meter van Helsinki en werd vierde tijdens de wereldbekerwedstrijd in Leszno. Wonder AS, tekent voor het moederschap van Dallas VDL: zij is een prestatiemerrie en een dochter van de preferente hengst Heartbreaker. Zij bracht van Cardento de KWPN-goedgekeurde verrichtingstopper Grand Slam VDL, die momenteel succesvol 1,50 meter springt met Alex David Gill. Daarnaast bracht zij ook Calexio VDL (v.Cardento) die 1,40 meter springt en Nicolas van het Bevrijdthof (v.Douglas) die internationaal 1,30 meter loopt. Dallas VDL zal volgende week met Jur Vrieling en zijn halfbroer Grand Slam VDL te zien zijn in de Grote Prijs van de KWPN Stallion Show. Dallas VDL heeft een genoomfokwaarde van 101 (44% betrouwbaarheid) en heeft een stokmaat van 1,74 meter.

Jur Vrieling – Dallas VDL Jumping Zwolle 2019 © DigiShots
Daniel Deusser – Scuderia 1918 Tobago Z FEI European Championships 2019 © DigiShots
Daniel Deusser – Scuderia 1918 Tobago Z FEI European Championships 2019 © DigiShots

Scuderia 1918 Tobago Z 

De hengst Scuderia 1918 Tobago Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve) is eveneens 12 jaar. Vader Tangelo van de Zuuthoeve is preferent verklaard bij het KWPN en staat daarnaast al jaren hoog op de WBFSH-sire ranking. De moeder van Tobago Z sprong internationaal en is een zoon van de preferente hengst Mr. Blue. Hij is de laatste jaren één van de meest winnende springpaarden ter wereld onder zijn vaste ruiter Daniel Deusser. Afgelopen jaar was hij derde tijdens de Wereldbekerwedstrijd van Amsterdam, eerste tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Bordeaux, vierde tijdens de Wereldbekerwedstrijd van Leipzig en werd uiteindelijk eveneens vierde tijdens de Wereldbekerfinale van Gothenburg. Daarnaast sprong de hengst naar een vierde plek tijdens de Rolex Grand Prix in ‘s-Hertogenbosch, een tweede plek tijdens de Rolex Grand Prix in Aken en werd hij derde bij de Rolex Grand Prix van Dinard. Tobago Z heeft een genoomfokwaarde van 98 (45% betrouwbaarheid) en een stokmaat van 1,63 meter.

Van beide hengsten heeft de exterieurbeoordeling plaatsgevonden. De beschrijving is terug te lezen in de KWPN Database. Beide hengsten voldoen eveneens aan de KWPN-criteria wat betreft de röntgenfoto’s en zijn geen drager van WFFS.

Bron: KWPN.nl

More in Nieuws

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!