Connect with us

DigiShots

Dominique Filion en Renate van Uytert KNHS kampioenen LT en ZZ-Z

NK Dressuur

Dominique Filion en Renate van Uytert KNHS kampioenen LT en ZZ-Z

Dominique Filion en Renate van Uytert KNHS kampioenen LT en ZZ-Z

Op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo werden vandaag de KNHS kampioenen in de Lichte Tour en het ZZ-Zwaar gehuldigd. In de Lichte Tour won Dominique Filion de titel met Belconi (v. Belissimo M). Renate van Uytert-van Vliet pakte met de KWPN-hengst In Style (v. Eye Catcher) overtuigend de titel in het ZZ-Zwaar.

Prijsuitreiking ZZ Zwaar 1. Renate van Vliet van Uytert en In Style, 2. Nina van Mook – Illusionist M, 3. Jennifer Sekreve – Jackpot NK Dressuur 2021 © DigiShots
Prijsuitreiking Lichte Tour 1. Dominique Filion en Belconi, 2. Anouk Ivits en Iris 3. Dana van Lierop en Johnny Cash NK Dressuur 2021 © DigiShots

Dominique Filion KNHS kampioene Lichte Tour

“Vandaag is vandaag en morgen is morgen”, vertelde ze gisteren, maar vandaag was het weer raak voor Dominique Filion. Met haar Belconi (v. Belissimo M) won de amazone uit Roosendaal vanmiddag de Kür op Muziek met 72,650% en pakte daarmee de titel in de Lichte Tour. Anouk Ivits won het zilver met Iris en het brons ging naar Dana van Lierop met de stoer Fries Johnny Cash.

Dominique Filion reed een goede kür die met 72,650% werd beoordeeld met een wat wisselende plaatsing door de vijf juryleden. Eén jury had Filion op de eerste plaats, de anderen zetten Flion op de tweede, derde en vijfde plek. Filion hield genoeg over voor het binnenhalen van de titel. “Ik ben heel blij! Van te voren had ik dit niet gedacht. Gisteren was al een fijne dag en het dan vandaag af kunnen maken is top!”, vertelt Dominique Filion na afloop.

Anouk Ivits wist op de finaledag op te klimmen naar een podium plek. Gisteren stond ze nog vierde en met de 71,885% in de kür pakte ze het zilver. Dana van Lierop werd net als gisteren derde met de imponerende Fries Johnny Cash. Van Lierop scoorde 71,735%.

Grote pechvogel was Dinja van Liere. Met Independent Little Me was de amazone uit Uden een van de titelkandidaten. Vlak voordat ze aan kür wilde beginnen klonk de bel van de hoofdjury voor de tweede keer en Dinja mocht niet aan de kür beginnen. Juryvoorzitter Patricia Wolters vertelt over de uitsluiting van Dinja van Liere: “Helaas vond het paard van Dinja van Liere het erg spannend om de ring. Dat is een super mooie combinatie die de eerste dag hoog gescoord had. Maar de vos beet zich nu vlak voordat hij de baan in moest op zijn lip en was daarbij een beetje bloed te zien en kon Dinja niet van start.”

Dominique Filion – Belconi NK Dressuur 2021 © DigiShots
Dominique Filion – Belconi NK Dressuur 2021 © DigiShots
Renate van Vliet van Uytert – In Style NK Dressuur 2021 © DigiShots

Eerste medaille ooit voor Renate van Uytert–van Vliet

Nadat ze gisteren al een fantastische proef liet zien, deed Renate van Uytert er vandaag nog een schepje bovenop in het KNHS kampioenschap ZZ-Zwaar. Met een score van 77,320% in de Kür, de finaleproef van het ZZ-Zwaar wist zij met de KWPN hengst In Style de gouden medaille veilig te stellen. Van Uytert reed eerder op de dag de KWPN hengst Ferdeaux naar de zege in de kleine finale Lichte Tour.

Renate van Uytert: “Ik ben enorm blij met dit resultaat, ik heb een super fijne kür kunnen rijden met In Style.”

Voor Van Uytert was dit haar eerste medaille ooit. Met een glimlach van oor tot oor liet ze niets aan de verbeelding over en was duidelijk hoe blij ze was met deze medaille. Nina van Mook reed naar de tweede score tijdens de kür en verzekerde zich daarmee van het zilver in het kampioenschap. Floor van Kempen werd derde met ZNP Golden Boy (v. Apache).

Renate van Vliet van Uytert – In Style NK Dressuur 2021 © DigiShots

Uitslagen

Uitslag Finale Lichte Tour Kür op Muziek:

1. Dominique Filion (Roosendaal) – Belconi (v. Belissimo M), 72,650%

2. Anouk Ivits (Leende) – Iris (v. Lord Leatherdale), 71,885%

3. Dana van Lierop (Helmond) – Johnny Cash (v. Tsjalle 454), 71,735%

Uitslag ZZ-Zwaar finale Kür op Muziek:

1. Renate van Uytert-van Vliet (Heerewaarden) – In Style (v. Eye Catcher), 77,320%

2. Nina van Mook (Alem) – Illusionist M (v. Charmeur), 73,260%

3. Jennifer Sekreve (Elspeet) – Jackpot (v. Elcapone), 71,800%

Uitslag Kleine finale Lichte Tour:

1. Renate van Uytert-van Vliet (Heerewaarden) – Ferdeaux (v. Bordeaux), 69,706%

2. Niels Bax (Weerst) – Guerlain (v. Hotline), 68,137 66,471%

3. Shanda de Boer (Aalsmeer) – Eastend’s Jack (v. Desperado), 68,088%

Uitslag kleine finale ZZ Zwaar

1. Joyce Van Schaick (Abcoude) Isidor SP (v. Johnson), 63,286%

2. Anne Hoogenboom (Strijensas) Izi Vita (v. Apache), 63,286%

3. Janneke Reinders (Assen) – Ducarlos (v. Spielberg), 63,286%

Prijsuitreiking Lichte Tour 1. Dominique Filion en Belconi, 2. Anouk Ivits en Iris 3. Dana van Lierop en Johnny Cash NK Dressuur 2021 © DigiShots

Bron: Persbericht KWPN

More in NK Dressuur

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!