Connect with us

DigiShots

De Koeyer wint titel in laatste U-25 jaar

NK Dressuur

De Koeyer wint titel in laatste U-25 jaar

De Koeyer wint titel in laatste U-25 jaar

Na het zilver vorig jaar sluit Jasmien de Koeyer (Koewacht) haar loopbaan in de U-25 af met de titel op het NK Dressuur. Haar vaste partner in de strijd is de merrie Esperanza die ze al zeven jaar onder het zadel heeft. Ze wonnen beide onderdelen van het NK. De zilveren medaille was voor Devenda Dijkstra, brons ging naar Febe van Zwambagt.

Jasmien de Koeyer – Esperanza NK Dressuur 2021 © DigiShots

“Ik was heel tevreden over mijn Kür. De pirouettes waren naar mijn idee goed, passage en piaffe waren ook goed. Ik voelde bij Esperanza ook de ontlading aan eind van de proef. Ik heb echt genoten van deze rit. Ik ben super blij dat ik in mijn laatste U-25 jaar deze titel in de wacht heb mogen slepen. De eerste observatie ging ook goed en dit is de laatste observatie, dus ik ben heel tevreden. Het EK is wel het hoogtepunt van het jaar. Daar wil ik het meeste knallen. Dit NK was een voorproefje”, vertelt Jasmien.

De Koeyer vormt al jaren een combinatie met de dochter van Desperados FRH en heeft serieuze plannen voor de toekomst. “Ik rijd Esperanza nu zeven jaar. Ik denk dat als we de overstap maken naar de senioren het wel gaat lukken in de Grand Prix. Dan zullen we nog wel wat extra gas bij moeten geven. Ik heb thuis nog een paar trainingspaarden en ik leid een leuke driejarige en een zesjarige op.” De Koeyer is part-time werkzaam in de horeca en geeft daarbij ook les en rijdt nog paarden van anderen. 

Devenda DIjkstra – Hero NK Dressuur 2021 © DigiShots

Devenda Dijkstra reed met Johnson-nakomeling Hero naar het zilver. Febe van Zwambagt pakte het brons met Edson (v. Winningmood). Na het zilver bij de Young Riders was er een vierde plaats in de U-25 voor Thalia Rockx. 

Febe van Zwambagt – Edson NK Dressuur 2021 © DigiShots

Klik hier voor de eindstand van het NK U-25.

Bron: Persbericht KNHS

More in NK Dressuur

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!