Connect with us

DigiShots

Imposantos opnieuw imposant in de Brabanthallen: wint Hengstencompetitie Z/ZZ

Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie

Imposantos opnieuw imposant in de Brabanthallen: wint Hengstencompetitie Z/ZZ

Imposantos opnieuw imposant in de Brabanthallen: wint Hengstencompetitie Z/ZZ

De finale klasse Z/ZZ van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie werd deze avond gewonnen door de door W. Wijnen gefokte Wynton-zoon Imposantos. Onder het zadel van Bart Veeze, ontving de hengst een indrukwekkende 10 voor zijn draf alsmede drie 9,5’en: voor de stap, harmonie en het totaalbeeld.

Bart Veeze – Imposantos KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

In Style

“Prachtige, elegante, stijlvolle combinatie. Een hoogtepunt waren de prachtige wissels: mega groot van de grond gesprongen”, complimenteert Monique Peutz de combinatie. Voor de stap kreeg In Style een 9, voor de draf eveneens een 9, voor de galop een 9,5 en voor de harmonie en algemene indruk beide een 9.

Imposantos

“We hebben zó genoten. Dit is een dressuurproef zoals je hem graag wilt zien. Zo veel harmonie, zo veel gemak. Met name in zijn oefeningen is de hengst al zeer bevestigd. De stap is groot, los en door het lijf. De draf: dat wordt een 10. De galop was krachtig, vooral in de oefeningen”, aldus Peutz. De stap werd beloond met een 9,5, de draf met een 10, de galop met een 9 en voor harmonie en de algemene indruk beide een 9,5.

Imposantos (v. Wynton) en In Style (v. Eye Catcher) liepen beide hun finaleproef, waarna de tien andere deelnemende hengsten werden gepresenteerd onder het zadel. Turfhorst Invershin (v. Charmeur) werd getoond door Theo Hanzon, Incognito (v. Davino V. O. D.) onder Hans Peter Minderhoud, Iconic B (v. Bon Bravour) onder Joyce Lenaerts, Indigro (v. Negro) onder Jennifer Sekreve, I’m Perfect STN (v. Blue Hors Zack) onder Nicky Snijder, Inverness (v. Everdale) met Manuel Springhetti, Inclusive (v. Everdale) onder Charlotte Fry, Impression (v. Don Schufro) met Diederik van Silfhout, Intro K (v. Apache) met Femke de Laat en als laatste Indian Rock (v. Apache) onder Emmelie Scholtens.

Bart Veeze – Imposantos KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

More in Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!