Connect with us

DigiShots

Topscorende hengsten maken Hengstencompetitie Ermelo imposante avond

Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie

Topscorende hengsten maken Hengstencompetitie Ermelo imposante avond

Topscorende hengsten maken Hengstencompetitie Ermelo imposante avond

Klasse Z/ZZ-Zwaar

Imposant was de proef van Bart Veeze en Imposantos (v. Wynton x Krack C) wel te noemen. Imposantos – die uit de eveneens imposante fokkerij komt van Willy Wijnen – liet een geweldig mooi beeld in draf zien, met zijgangen die mooi gedragen waren. De jury, bestaande uit Frenk Jespers en Joyce Heuitink, kon de draf dan ook belonen met een tien. Imposantos stapt goed los door het lijf met veel afdruk: hiervoor kregen ze ‘n 9,5. De galop werd beloond met 9 punten. Frenk was vol lof over Imposantos en hoe hij wordt voorgesteld door Bart: “Een prachtig paard voor de toekomst”.

Bart Veeze – Imposantos Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2019/2020 © DigiShots

Datzelfde vond de jury ook van In Style (v. Eye Catcher x Lorentin I), die heel kwaliteitsvol en sympathiek werd voorgesteld door Renate van Uytert van Vliet. Frenk noemde het tweetal een imponerende opening van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie. De hengst beschikt over drie hele goede gangen. Voor de draf ontving de hengst 8,5 punten, maar voor alle andere onderdelen ontvingen ze ‘n 9,5. Dit bracht hun totaal op 93 punten.

Renate van Uytert van Vliet – In Style Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2019/2020 © DigiShots

Klasse M

In de klasse M ging de overwinning naar Marieke van der Putten en Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack x Negro). De hengst kwam binnen met wat spanning, maar dat vloeide heel snel af. Dit maakte de proef van de combinatie een lust voor het oog, voor zowel de jury als voor de volle tribune op het KWPN-centrum in Ermelo. De stap werd beloond met 8 punten. Over de galop kon jurylid Joyce Heuitink heel kort zijn: fantastisch, zeer krachtig, bergop en zodoende – evenals de draf – een 10 waard.

Marieke van der Putten – Jameson RS2 Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2019/2020 © DigiShots

Klasse L

Het was een spannende strijd in de klasse L. Drie combinaties eindigden met hetzelfde punten aantal van 92, waardoor de ex aequo-regeling van toepassing wordt. Bij ex aequo’s telt het totaal van de cijfers voor de stap, draf en galop als doorslaggevend, vervolgens het cijfer voor aanleg als dressuurpaard, vervolgens het cijfer voor harmonie. Hiermee eindigden Hans Peter Minderhoud met Glock’s Taminiau (v. Glock’s Toto Jr x Sandro Hit) op de eerste plaats. Volgens de jury swingde de stap en was de hengst erg los door het lichaam. Voor zijn leeftijd draaft Glock’s Taminiau nu al heel apart en met veel balans.

Hans Peter Minderhoud – Glock’s Taminiau Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2019/2020 © DigiShots

De tweede plaats was eveneens voor Hans Peter Minderhoud maar nu met Glock’s King Karim (v. Glock’s Toto Jr x Painted Black). De jury vindt de galop de beste gang van Glock’s King Karim en dat werd beloond met een 9,5. De derde plaats ging naar Charlotte Fry en Kjento (v. Negro x Jazz): de hengst bleef fijn in de aanleuning en liet veel kracht zien.

Hans Peter Minderhoud – Glock’s King Karim Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2019/2020 © DigiShots
Charlotte Fry – Kjento Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2019/2020 © DigiShots

More in Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!