Connect with us

DigiShots

Stuivertje wisselen voor Evi van Rooij levert NK-titel op

NK Dressuur

Stuivertje wisselen voor Evi van Rooij levert NK-titel op

Stuivertje wisselen voor Evi van Rooij levert NK-titel op

Een spannende strijd tussen de dames Evi van Rooij en Sanne van der Pols. Waar Sanne van der Pols gisteren tijdens het eerste onderdeel nipt de overwinning opeiste, was vandaag Evi van Rooij de sterkste. Het leverde haar uiteindelijk de NK-titel voor Junioren op.

Evi van Rooij – Don Tango B NK Dressuur 2021 © DigiShots

In het zadel van Don Tango B (v. Contango) scoorde Evi van Rooij vandaag 77,200%, net iets meer dan de 75,500% van Sanne van der Pols en Excellentie (v. Blue Hors Don Schufro). Voor Van Rooij genoeg om zich een jaar lang Nederlands Kampioen Junioren te noemen. Haar Don Tango B is de voormalige verrichtingskampioen van het KWPN-verrichtingsonderzoek en liet vandaag een heel solide proef zien.

Sanne van der Pols – Excellentie NK Dressuur 2021 © DigiShots

“Het was echt heel spannend vandaag. Na zo’n kleine achterstand gisteren, was ik vandaag extra gedreven om er een schepje bovenop te doen. De proef ging heel fijn. Ik heb deze kür al een jaar, maar vandaag was het de eerste keer dat ik deze kon rijden. Een kür rijden is toch het allerleukste! Ik ben echt super blij met het resultaat, het is mijn allereerste titel bij de paarden. Het volgende doel is het EK in Spanje, ik hoop binnenkort een belletje te krijgen dat ik in het team zit!”

Lara van Nek – Fariska NK Dressuur 2021 © DigiShots

Het zilver gaat naar Sanne van der Pols en het brons is voor Lara van Nek met Fariska (v. Vivaldi).

More in NK Dressuur

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!