Connect with us

DigiShots

Mercurius CM van de Wolfshoeve wint rubriek driejarigen Duval’s Dressage Cup

Duval's Dressage Cup

Mercurius CM van de Wolfshoeve wint rubriek driejarigen Duval’s Dressage Cup

Mercurius CM van de Wolfshoeve wint rubriek driejarigen Duval’s Dressage Cup

De tweede editie van de Duvals Zeeland Dressage Cup, de jonge paarden competitie voor drie- tot en met zesjarige dressuurpaarden, is vrijdagavond van start gegaan met de rubriek driejarigen, die werd gewonnen door de Dreamboy-zoon Mercurius CM.

De jury, bestaande uit Marian Dorresteijn, Benjamin Maljaars en Veerle Boogaard, sprak van een sterke kopgroep die echt aan elkaar gewaagd zijn. Over het algemeen gesproken hebben ze veel goede paarden gezien, die netjes werden voorgesteld. Marian: “De top bestaat uit complete paarden, waarvan we denken dat ze een grote toekomst hebben in de dressuur.” De professionele accommodatie van De Kroo Ruitersport draagt bij aan een succesvolle start van deze editie, waarin de goede bodem en de rust in de baan bijdraagt aan de goede prestaties. 

Genot

De jury was erg te spreken over de Dreamboy-zoon Mercurius CM van de Wolfshoeve (uit Fiësta STB-EXT D-OC v. Gribaldi x Scandic). Hij won de rubriek driejarigen met 84 punten. Voor de galop ontving hij een 8, voor alle overige onderdelen kon een 8,5 worden genoteerd. “Het was echt een genot om naar Mercurius te kijken. Vooral de balans en gedragenheid viel heel positief op. Bovendien werd hij mooi voorgesteld door Amber Hage met veel harmonie en een mooie aanleuning”, aldus Marian. Mercurius is een paard dat met heel veel gedragenheid, souplesse en zelfhouding beweegt. Hij stapt goed door het lichaam met veel ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig en gedragen en hij kan daarin makkelijk schakelen. In de galop heeft hij veel balans, voor een nog hoger punt zou hij nog iets meer schoudervrijheid mogen tonen. Mercurius is gefokt en nog in eigendom van Amber Hage, Casper Meegdes en J.A.M. van der Horst uit Huijbergen. 

Amber Hage – Mercurius CM vd Wolfshoeve Duval’s Dressage Cup 2020 © DigiShots

Vlijtig

Op de tweede plaats eindigde Mr. Magnum BTH (v. Expression uit Grialita elite IBOP-dres PROK D-OC v. Valdez x elite pref IBOP-dres PROK v. Johnson). Mr. Magnum BTH is gefokt door A.D. Ter Haar uit Rijssen en is in eigendom van Perry en Miranda Boogaard uit Grijpskerke. Deze bruine hengst kreeg voor de galop een 8,3 en voor alle overige onderdelen een 8,4. Mr. Magnum BTH is een hengst met een mooie uitstraling en veel expressie in de beweging. Hij heeft een vlijtige en goede stap, waarin het lichaamsgebruik positief opviel. De draf is lichtvoetig en energiek. Hij pakt al een mooi zweefmoment op in de verruimingen. In de galop toont hij een goede beentechniek en veel balans. De hengst vormt een mooie combinatie met Annemijn Boogaard, die hem correct voorstelde met een goede aanleuning. 

Annemijn Boogaard – Mr Magnum BTH Duval’s Dressage Cup 2020 © DigiShots

Imponerend

De derde plaats was voor de Glock’s Toto-Jr zoon Hexagons Georgeous Black Art (uit Beauty Manda ster v. Rubiquil x Jazz). Georgeous Black Art is een imponerende hengst die maar liefst een negen kreeg voor de aanleg. In totaal kreeg hij 82,6 punten voor de verrichting. Hij biedt ontzettend veel aan en dat zat hem, volgens de jury, soms in de weg. De stap is goed en krachtig en hij toont daarin veel lichaamsgebruik. De draf is imponerend, hij heeft daarin veel schakelvermogen, maar kan het nog niet altijd even gelijkmatig verwerken. De galop is bergop en hij toont veel aanleg om te sluiten. Benedek Pachl stelde de hengst professioneel voor. “Dit is absoluut een paard voor het grotere werk”, aldus Marian. 

Benedek Pachl – Hexagons Georgeous Black Art Duval’s Dressage Cup 2020 © DigiShots

Beste driejarige merrie

De vierde plaats en de eretitel ‘Beste driejarige merrie’ ging naar Ma Cherie di Bufa. De stoere vosmerrie is een dochter van High Five US uit Buta di Bufa elite Sport-dres IBOP dres PROK v. Tuschinski x keur Sport-dres v. Vincent. De jury omschrijft Ma Cherie di Bufa als een sterk gemaakte merrie die imponeert met haar model en krachtige manier van lopen. Een sterk sportpaard met een goede motor erin. Zowel voor de draf als voor de aanleg kreeg ze een 8,5. Wilma Salm stelde de merrie sympathiek voor. De merrie is in eigendom van Wilma Salm en Janis van Overveld. De fokkers, Arjan van de Guchte en Elles Kole uit Vlake konden na afloop de prijs voor beste Zeeuws gefokte paard in ontvangst nemen, een abonnement op het fokkerijblad van De Hoefslag. 

Wilma Salm – Ma Cherie di Bufa DuvalÕs Dressage Cup 2020 © DigiShots

Bron: Marieke Willemstein, www.kwpn.nl

More in Duval's Dressage Cup

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!