Connect with us

DigiShots

Femme Fatale imponeert gastruiter tijdens Zeeuwse Duval’s Dressage Cup

Duval's Dressage Cup

Femme Fatale imponeert gastruiter tijdens Zeeuwse Duval’s Dressage Cup

Femme Fatale imponeert gastruiter tijdens Zeeuwse Duval’s Dressage Cup

De zesjarige Femme Fatale won zojuist de rubriek voor zesjarigen tijdens de Duval’s Dressage Cup. Met een puntentotaal van 83,6 punten en een tien van de gastruiter liet de merrie een imponerende indruk achter.

Schakelen

Bij de zesjarigen won Femme Fatale (Blue Hors Erlando x Florestan, fok. Stoeterij Julianelyst, Ostbrik Denemarken) met 83,6 punten. Femme Fatale is een deftige merrie met een heel mooi model en een imponerende voorhand. De stap is van goede kwaliteit en de draf is lichtvoetig met veel expressie. Ze galoppeert bergopwaarts. De merrie werd professioneel voorgesteld door Marie-José Timmermans. Gastruiter Benjamin Maljaars was erg te spreken over de donkerbruine merrie. “Dit paard is zo fijn te rijden, ze geeft echt een fantastisch gevoel onder het zadel. Ze is goed afgericht en let erg goed op de ruiter. Ze kan heel makkelijk schakelen en blijft altijd heel fijn in de aanleuning. Ze gaf me zo’n goed gevoel, dat ik niet anders kon doen dan haar een tien voor het overrijden te geven!”

Marie Jose Timmermans – Femme Fatale Duval’s Dressage Cup 2020 © DigiShots

Majestic Jazz Beat op twee

Op de tweede plaats eindigde Majestic Jazz Beat (Jazz x elite IBOP-dres PROK v. Don Primaire x prest v. Ferro, fok. J.TH.W & H.Huls, Silvolde) met 81,2 punten en een 9 voor het overrijden. Majestic Jazz Beat werd mooi voorgesteld door eigenaresse Charlotte Kruiniger. De jury omschreef de donkere vosruin als een fijn paard met veel schakelvermogen. Hij heeft een heel mooi silhouet en veel tact in de beweging. Ook onder het zadel van de gastruiter liet hij zich heel fijn bewerken.

Charlotte Kruiniger – Majestic Jazz Beat Duval’s Dressage Cup 2020 © DigiShots

Fantastische galoppade

De Fairytaile-dochter Jessica (uit een moeder v. Krack C x ster v. Gribaldi, fok. P.J. Bogerd, Oosterhout) werd als derde geplaatst met 78,6 punten. Ze staat geregistreerd bij C.J.J. van Bavel uit Oosterhout. De merrie imponeerde met haar fantastische galoppade. Ze heeft veel mechaniek in de draf, voor een hoger punt in de stap zou ze wat mooier in de verbinding mogen blijven. Wouter D’Hoore stelde Jessica heel mooi voor. Ze kreeg een acht voor het overrijden. Benjamin: “Jessica is een sensibele merrie die nog wat bevestigd moet worden in de overgangen. Maar het is absoluut een talentvol paard.”

Wouter d’Hoore – Jessica Duval’s Dressage Cup 2020 © DigiShots

Bron: Marieke Willemstein, www.kwpn.nl

More in Duval's Dressage Cup

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!