Connect with us

DigiShots

Feest voor oppermachtig Stal Hexagon bij Duval’s Dressage Cup

Duval's Dressage Cup

Feest voor oppermachtig Stal Hexagon bij Duval’s Dressage Cup

Feest voor oppermachtig Stal Hexagon bij Duval’s Dressage Cup

Feest op Stal Hexagon: Met Hexagons Luxuriouzz van de Waalsehoeve, Hexagons Leon Art Do en Louis 14 Sollenburg leverden zij de top drie bij de rubriek voor vierjarige dressuurpaarden tijdens de Duval’s Dressage Cup op De Kroo.

Beste vierjarige

Hexagons Luxuriouzz van de Waalsehoeve, een zoon van Johnson uit een San Remo moeder won overtuigend de rubriek vierjarigen én de overall titel ‘Beste ruin/hengst van de Duvals Zeeland Dressage Cup’. Hij is gefokt door Wendy Plomp uit Tull en ’t Waal en is in eigendom van Stal Hexagon. Benedek Pachl stelde de voshengst professioneel voor. Aan de stoere voshengst kon de jury louter superlatieven kwijt. Met 85,6 punten, waaronder een 8,8 voor de stap en voor alle overige onderdelen een 8,5 kon de titel hem niet meer ontgaan. Maar de 10 voor het overrijden was de kers op de taart voor dit complete en stoere paard, die over veel uitstraling beschikt en met drive en go beweegt. De gastruiter genoot met volle teugen van de rit. “Je stapt op en voelt gelijk ja dit is m! Deze mag zo met mij mee naar huis.” De tien voor het overrijden was dan ook geen verrassing.

Benedek Pachl – Louis 14 Sollenburg Duval’s Dressage Cup 2020 © DigiShots

Veel inzet

Ferdinand-zoon Hexagons Leon Art Do (uit Beauty Vienna D v. Rubiquil x elite pref prok v. Jazz, fok. K. Visser, Scheemda) bezette plaats twee met 79,6 punten en en 8,5 voor het overrijden. De jury omschrijft de goed ontwikkelde hengst als een heel meewerkend paard met veel inzet. Hij laat zich heel goed bewerken. Hij mist misschien het gouden draadje, maar compenseert dat door zijn enorme werklust en inzet, waardoor hij zich mooi maakt onder het zadel. Leon Art Do werd keurig voorgesteld door Hexagon stalruiter Sergio Garcia Bermejo en is in eigendom van Leunus van Lieren uit Schore.

Lichtvoetig

De hoogbenige en elegante Louis 14 Sollenburg (For Romance uit Astrid Sollenberg elite pref Sport-(dres) EPTM-(dres) v. OO Seven x ster prest v. Metall, fok. A. Zekveld, Almere) bezet plaats drie. Hij staat geregistreerd bij Marja Verstappen-Keyzer uit Rockanje en werd gereden door Benedek Pachl. Louis 14 Sollenburg heeft een jeugdig model en beweegt lichtvoetig. “Hij moet nog aan kracht winnen, maar je kan zien dat hij vermogen tot verzamelen heeft”, aldus de jury. Hij kreeg 78.6 punten voor zijn optreden.

Benedek Pachl – Louis 14 Sollenburg Duval’s Dressage Cup 2020 © DigiShots

Bron: Marieke Willemstein, www.kwpn.nl

More in Duval's Dressage Cup

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!