Connect with us

DigiShots

Kings Dream WH aan kop van spannende ranking bij Duvals Dressage Cup

Duval's Dressage Cup

Kings Dream WH aan kop van spannende ranking bij Duvals Dressage Cup

Kings Dream WH aan kop van spannende ranking bij Duvals Dressage Cup

De vijfjarige paarden waren erg aan elkaar gewaagd tijdens de Duval’s Dressage Cup. De punten van de beste vier paarden lagen zo dicht bij elkaar dat de gastruiter vier paarden overreed. Het ruitergevoel moest hierin de doorslag geven, waarin Kings Dream WH als beste in slaagde.

Talent om te sluiten

De Everdale zoon Kings Dream WH (uit Summerdream ster v. Gribaldi x ster v. Jazz, fok. A.D.M. Hendrickx- Dekkers, Etten-Leur) had een favorietenrol waar te maken. De winnaar van de vierjarigen van de Zeeland Dressage Cup 2019 werd dit keer voorgesteld door Brecht D’Hoore. Zij eindigden dit jaar in de voorronde op de tweede plaats met 82,6 punten. De stoere zwarte gaf de gastruiter echter zo’n fijn gevoel dat de 9,5 voor het overrijden hem op de 1e plaats deed belanden. Kings Dream WH is een paard met heel veel uitstraling en front. In beweging heeft hij veel power, go en veel veer en takt in de draf. “Dit is een paard met Grand Prix kwaliteiten”, vertelt Benjamin. “Hij laat zich heel makkelijk rijden en heeft veel schakelvermogen. Hij heeft het talent om te sluiten.”

Brecht d’Hoore – Kings Dream WH Duval’s Dressage Cup 2020 © DigiShots
Brecht d’Hoore – Kings Dream WH Duval’s Dressage Cup 2020 © DigiShots

Elegante performance

King of Diamonds (Glamourdale x ster v. Rohdiamant x keur pref v. Purioso, fok. A.W.M. Luyten, Oirschot) werd heel sympathiek voorgesteld door zijn eigenaresse Rachelle Seybel. Hij is niet de grootste van het gezelschap goede paarden vandaag, maar dat maakt hij helemaal goed met zijn lichte en elegante performance. De stap is fenomenaal, de draf en galop zijn lichtvoetig. De hele presentatie gaf een mooi en makkelijk beeld. Door de jury werd hij met 83,4 punten aan kop geplaatst in de voorronde. Voor het overrijden kreeg de zwarte ruin een negen, wat hem nipt naar plaats twee verwees.

Rachelle Seybel – King of Diamonds Duval’s Dressage Cup 2020 © DigiShots

Royaal

Wolfshoeves Kenzo is een zoon van De Niro uit een Jazz moeder en eindigde op plek drie. Kenzo, die heel goed werd voorgesteld door Dominique D’Hoore-van der Horst, is een stoer en royaal paard met veel lengte in zijn lijf. Hij is ijverig en heeft een goede motor. De draf is al goed op het achterbeen en hij draaft gemakkelijk van de grond af. Onder het zadel maakt hij zich groot en heeft een hele mooie aanleuning. De stap is krachtig en mooi in takt, maar hij kon daarin iets gelatener zijn. Hij ontving 82,4 punten voor de verrichting en een negen voor het overrijden. Kenzo is gefokt door Stal van der Helm uit Zoetermeer en staat geregistreerd bij Brecht D’Hoore uit Hoogerheide.

Dominique d’Hoore van der Horst – Wolfshoeve’s Kenzo G Duval’s Dressage Cup 2020 © DigiShots

Bron: Marieke Willemstein, www.kwpn.nl

More in Duval's Dressage Cup

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!